[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum a decurs săptămâna în penitenciarele din țară? S-a depistat peste 300 litri de alcool
19 Februarie

Săptămâna trecută în instituțiile penitenciare a fost înregistrat un număr de 7 579 persoane, 92 persoane eliberate, 71 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, iar 1038 – încadrați benevol în câmpul muncii, transmite CURENTUL.

În aceeași perioadă, de către serviciile educative, psihologice și asistență socială au fost realizate 251 intervenții recuperative, destinate modificării nivelului cognitiv, afectiv și comportamental și diminuării capacității deținuților de a mai comite infracțiuni, precum și reintegrării socio-profesionale. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de circa 3 200 persoane.

De asemenea, în cadrul acțiunilor Direcției medicale în Penitenciarul spital Pruncul, pe motiv de sănătate, au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 58 de deținuți. În legătură cu efectuarea investigațiilor suplimentare în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 31 pacienți.

În contextul combaterii introducerii și păstrării obiectelor interzise în incinta instituțiilor penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor angajații sistemului penitenciar au contracarat: 80 telefoane mobile, mai multe accesorii pentru telefon mobil, 316 litri de alcool produs în condiții improvizate și au depistat 5 plicuri cu conținut de masă vegetală – presupuse substanțe narcotice.

În aceeași perioadă de referință, serviciul achiziții a perfectat 1 contract de mică valoare în sumă totală 70 mii lei. În urma desfășurării ofertelor de preț privind achiziționarea diverselor servicii, au fost perfectate 2 contracte în sumă totală de 200 mii lei. Au fost negociate și încheiate 5 contracte privind prestarea serviciilor medicale, valoarea totală constituind 691 mii lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților