[ X ]
[ X ]
[ X ]
Frumoasa poveste de viaţă a cuplului Ţigănaş: S-au cunoscut la RTEC şi de 23 de ani lucrează doar împreună!
26 Aprilie

Ion şi Maria Ţigănaş, angajaţi ai Regiei Transport Electric Chişinău, au una dintre cele mai frumoase poveşti de viaţă, care-i poate inspira chiar şi pe regizorii de film. Ambii lucrează în cadrul RTEC de 24 de ani, iar un cuplu formează de 23 de ani.

Ion Ţigănaş îşi aminteşte că a venit să activeze la RTEC imediat după serviciul militar. Însă, prima profesie care şi-a ales-o nu a fost de conducător de troleibuz, ci de tractorist. A mers să facă studii la Dubăsari, dar s-a început războiul de pe Nistru şi administraţia şcolii profesionale i-a trimis pe toţi acasă. Peste un timp au revenit la studii, dar procesul din nou a fost întrerupt din cauza războiului. S-a lăsat păgubaş, iar după ce a făcut serviciul militar a mers să-şi încerce norocul în calitate de conducător de troleibuz.

Maria a venit la RTEC cu doar câteva luni mai târziu decât viitorul ei soţ. Dacă Ion s-a angajat la finele lui 1999, Maria – la începutul anului 2000. Se cunoşteau, pentru că locuiau în acelaşi cămin, însă primele luni nu au lucrat împreună pe aceeaşi rută. Maria făcea atunci echipă pe acelaşi troleibuz cu un unchi de-al său. Peste câteva luni însă Ion şi Maria au fost trecuţi pe aceeaşi rută şi chiar pe acelaşi troleibuz, el fiind conducător, iar ea – taxatoare şi de aici a început frumoasa lor poveste de dragoste.

În 2001 ei s-au căsătorit şi de atunci nu a fost nici o zi în care cuplul să fi fost despărţit. Lucrează pe acelaşi troleibuz, împreună vin la serviciu, împreună – pleacă, iar zilele libere le petrec tot împreună.

Cuplul are doi copii – o fiică, care deja e şi ea căsătorită, şi un băiat, care merge în clasa a V-a. Interesant este că, se pare, băiatul a moştenit dragostea părinţilor pentru profesia căreia i-ai dedicat întreaga viaţă de până acum. Dimineaţa, el merge cu părinţii în parcul de troleibuze, unde îşi ajută tatăl să pregătească unitatea de transport de o nouă zi de lucru. După care îşi însoţeşte părinţii pe traseu până la un punct anume, unde coboară pentru a merge la şcoală. După lecţii, băiatul vine din nou în parcul de troleibuze, de unde, la finele zilei de lucru, pleacă acasă împreună cu părinţii. Ion şi Maria spun că pe fiul lor îl cunosc toţi angajaţii parcului de troleibuze, la fel cum îi cunoaşte şi el pe toţi.

Cuplul Ţigănaş este mulţumit de viaţa pe care o are. Ei spun că salariul le este suficient pentru a trăi decent, plus că şi meseria le place. Viitorul ei îl văd legat doar de parcul de troleibuze şi spun că intenţionează să lucreze în doi, pe aceeaşi rută, cel puțin până la pensie.

Inapoi la arhiva noutaților