[ X ]
[ X ]
[ X ]
Federația Sportivă Națională de Armwrestling din RM are un nou preşedinte
25 August

Liderul Partidului Muncii, Marcel Darie, Președinte al Asociației „Pro Chișinău”, sportiv de performanță, are, începînd cu 19 august 2016, o nouă funcție, scrie tribuna.md.

Darie a devenit oficial Președinte al Federației Sportive Naționale de Armwrestling din R. Moldova (FSNAM). Noua organizație a fost înregistrată oficial de Ministerul Justiției la data de 19 august, iar certificatul a fost eliberat la 23 august 2016.

Conform statutului Federației Sportive Naționale de Armwrestling din R. Moldova scopul acesteia este: unirea tuturor eforturilor structurilor sportive care practică armwretlingul, contribuie la propagarea și desfășurarea genului de sport în Moldova, va crea condiții pentru pregătirea sportivilor de performanță în domeniu, va participa la campionate și cupe naționale și internaționale etc. FSNAM va elabora și o Strategie națională de promovare a Armrestlingului.

Contactat de reporterul nostru, Marcel Darie a spus că, crearea și înregistrarea Asociației respective este un vis realizat.

„Armwrestlingul este un gen de sport care e din ce în ce mai popular în R. Moldova. Noi ne dorim să educăm tineretul în spiritul activismului social și utilizării timpului liber pentru practicarea sportului. Se știe doar că sportul responsabilizează, face oamenii mai puternici atît fizic, cît și spiritual, or, noi anume așa ne dorim să fie noua generație a R. Moldova”, a precizat Darie.

Mandatul lui Marcel Darie în calitate de Președinte al FSNAM este de 5 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților