[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vezi care sînt cei mai promiţători tineri fotbalişti din Moldova!
27 Ianuarie
foto: jurnalul.ro

Sînt tineri, dar au înregistrat deja rezultate impresionante, au făcut spectacol pe terenul de fotbal și au marcat multe goluri. Este vorba despre cei mai promiţători tineri fotbalişti din Moldova, pe care CURENTUL i-a identificat cu ajutorul lui Victor Daghi, secretarul general al Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM).

Alexei Koșelev – fotbalist în vîrstă de 20 de ani, apără culorile clubului „Real Succes” din Divizia A și evoluează pentru Selecționata de tineret a Moldovei. A debutat la 14 noiembrie 2012, încasînd pînă acum 17 goluri în 15 meciuri.

Igor Dima – unul dintre cei mai de perspectivă golgheteri ai naționalei de tineret. S-a remarcat prin evoluţia în preliminariile pentru Euro 2015. Atacantul a jucat timp de un an la formația tiraspoleană antrenată de Vlad Goian. Are la activ 13 meciuri și a marcat 4 goluri.

Nicolae Milinceanu – fotbalist moldovean, atacant de profil, care în prezent evoluează la clubul FC Veris. A debutat la 28 iulie 2013, avînd pînă acum 5 goluri marcate în 12 meciuri.

Gheorghe Anton – mijlocaș la „Zimbru” (Chișinău). A jucat pentru prima echipă în 17 meciuri din cadrul Diviziei Naționale și Cupei Moldovei, dar şi în 2 meciuri în Europa League.

Cătălin Carp – a făcut parte din lotul de tineret al grupării „Shakhtar” (Donetsk), acum evoluează pentru „Dinamo” (Kiev), contractul său fiind de trei ani. A înscris 2 goluri și a jucat 13 meciuri.

Constantin Bogdan – a debutat la data de 11 octombrie 2012. Este fundașul clubului „Zimbru” și al naționalei de tineret a Moldovei. A jucat 13 meciuri și a marcat 2 goluri pentru „Zimbru” în Divizia Națională.

Vadim Rață – mijlocaș de 20 de ani, jucător al echipei FC Tiraspol. A susținut 16 meciuri.

Eugen Zasavițchi – este considerat unul dintre cei mai promițători mijlocași moldoveni şi a devenit cunoscut după evoluțiile sale la națională de tineret. A ajuns titular în Divizia Națională și căpitan la selecționata de tineret. Este mijlocaș al echipei „Veris” (Chișinău) şi a jucat pînă acum în 19 meciuri.

Ion Prodan – a început să practice fotbalul la 13 ani. A studiat la școala de fotbal „Zimbru”. La naționala de juniori a debutat la 16 ani în cadrul unui turneu internațional de la Tiraspol. În prezent, este fundașul echipei „Academia” (Chișinău) și a jucat 18 meciuri, marcînd un gol.

Vasile Jardan – a evoluat în 13 meciuri ca titular la „Dacia”, anul 2013 fiind unul reușit pentru fundașul lupilor galbeni. Datorită antrenorului Igor Dobrovolski, a devenit mai bun și mai sigur pe sine.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților