[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un moldovean, campionul lumii la kaiac-canoe
11 August

Cei mai titraţi sportivi în activitate de la kaiac-canoe, Liviu Lazăr Dumitrescu şi Victor Mihalachi, au adus României prima medalie de aur în 2014, la o probă olimpică, scrie prosport.ro.

Sportivii legitimaţi la Dinamo au câştigat duminică finala de la canoe dublu – 1000 de metri de la Campionatele Mondiale de la Moscova, după ce au condus de la început până la sfârşit. La jumătatea cursei, românii aveau un avans de aproape două bărci în faţa ungurilor Henrik Vasbanyai – Robert Mike, campionii europeni en titre.

Maghiarii au atacat puternic pe ultimii 250 de metri, dar Dumitrescu şi Mihalachi au rezistat, trecând linia de sosire în 3:28,340. Ungurii au venit la numai treizecimi de secundă în urma lor. În 2014, România mai obţinuse o singură medalie mondială într-o probă olimpică, Tiberiu Dolniceanu – bronz la sabie.

CURENTUL.md precizează: Victor Mihalachi este originar din satul Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. El este multiplu campion modial și european la kaiac-canoe, supranumit şi ”moldoveanul de aur”. În 2007, a concurat sub culorile Republicii Moldova,obţinînd medalia de aur la Campionatul mondial de tineret. Ulterior, a părăsit ţara şi acum reprezintă România.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților