[ X ]
[ X ]
[ X ]
Rezultatele înregistrate de olimpicii moldoveni la Soci
25 Februarie
foto: olympic.md

Ultimii doi din cei patru membri ai echipei olimpice a Republicii Moldova, participanți la Jocurile Olimpice de la Soci vor reveni mîine în ţară. La ceremonia de închidere a celei de-a XXII-a ediții a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci portdrapelul Republicii Moldova a fost Victor Pînzaru, el fiind și purtătorul de drapel la Ceremonia de deschidere, transmite CURENTUL.

Potrivit Ministerului Tineretului şi Sportului, rezultatele obţinute de olimpicii moldoveni sunt următoarele: Bogdan Macovei a ocupat locul 36 printre 39 de concurenţi în concursul de sanie, Victor Pînzaru – locul 77 din 85 de participanţi la proba schi fond, sprint, Alexandra Camenşcic – locul 71 din 76 de participante la proba schi fond, 10 kilometri, şi ultimul loc, 84, la proba biatlon. Totodată, Georg Lindner n-a terminat cursa de schi alpin Super Slalom Gigant.

Actuala ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă a fost cîștigată de reprezentativa Rusiei, cu 13 medalii de aur, 11 de argint și 9 de bronz. Deținătoare a medaliilor olimpice au devenit 26 de națiuni.

CURENTUL precizează: Cel mai bun rezultat al Moldovei la Jocurile Olimpice de iarnă a fost înregistrat de Natalia Levcenkova, biathlon, clasată pe locul opt, la Jocurile Olimpice de la Torino din 2006.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților