[ X ]
[ X ]
[ X ]
Bronz pentru Moldova la Campionatul Mondial de Lupte rezervat seniori
10 Septembrie

Luptătorul moldovean Mihail Sava (cat.65 kg) a cucerit medalia de bronz pentru Moldova la Campionatul Mondial de Lupte rezervat seniori. Acesta l-a învins pe turcul Mustafa Kaya (16 – 15), transmite CURENTUL.

Anterior, Sava l-a învins în calificări pe georgianul Malkhaz Zarkua (6 – 2), în optimi pe chinezul Haiwei Ling (10 – 9), iar în sferturi a fost devansat de iranianul Seyed Ahmad Mohammadi (14 – 11). Pentru calificări în finală, sportivul moldovean l-a învins pe românul George Bucur (8 – 2).

În afară de aceasta, luptătorul moldovean Andrei Perpeliţa (cat.61 kg) s-a clasat pe locul cinci.

Campionatul Mondial de Lupte rezervat seniori se desfăşoară în perioada 8 – 14 septembrie curent la Tashkent, Uzbekistan. Lotul național de lupte libere este format din opt persoane, participarea cărora la Campionat este în întregime asigurată de către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Anterior, Moldova a obţinut medalii în cadrul Campionatului Mondial de Lupte rezervat seniori în 2003, la New York, când Ghenadie Tulbea s-a învrednicit cu  medalia de argint (cat.55 kg) şi în 1994, la Istanbul, când Victor Peicov a obţinut argint în categoria 74 kg, iar Lukman Dshabrailow a obţinut aurul în categoria 82 kg.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților