[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gestionarea asistenţei externe pentru dezvoltarea R. Moldova va putea fi urmărită on-line
27 Ianuarie
foto: qmagazine.ro

Gestionarea asistenţei externe pentru dezvoltarea Republicii Moldova va putea fi urmărită on-line, datorită unei platforme informaţionale lansată de Cancelaria de Stat, cu suportul PNUD şi al companiei Development Gateway. Prezentarea site-ului a avut loc în cadrul unei festivități la Guvern.

Sistemul este întitulat Platforma de gestiune a datelor privind asistența externă (AMP). Acesta va fi un sistem on-line de gestionare a datelor asistenței externe, a proiectelor și programelor și altor forme de asistență oferite de către partenerii de dezvoltare.

Secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu o menționat că aceasta reprezintă o premieră pentru R. Moldova și va contribui la transparentizarea asistenței externe de care beneficiază țara noastră. Potrivit lui, aceasta va oferi posibilitatea de a scoate în evidență sectoarele care au nevoie de asistență, dar și cele care au beneficiat cel mai mult de finanțare din partea donatorilor străini. De asemenea, pe site va fi prezentată harta autorităților publice locale ce beneficiază de asistență  străină.

Bodiu a precizat că în perioada 2009-2013 au fost implementate proiecte în sumă de 2,2 mlrd. Euro., în domeniul transportului, infrastructurii sociale, medicină, apă și canalizare. Astfel au fost construite 448 km de drumuri, 20 de centre rurale de sănătate și 600 km de apeducte.

CURENTUL notează că, Cancelaria de Stat a R. Moldova va dispune de două site-uri la această temă: date.gov.md și public.amp.gov.md.

Adrian Pancu

Inapoi la arhiva noutaților