[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Sergiu Gaibu a discutat cu membrii ATIC prioritățile în domeniul IT
2 Februarie

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a discutat cu reprezentanții Asociaţiei Naţionale a Companiilor Private din Sectorul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (ATIC). Subiectele abordate s-au referit la planurile și prioritățile Ministerului Economiei pentru sectorul IT; dezvoltarea Fintech în Republica Moldova; susținerea dezvoltării soluțiilor IT locale; necesitatea dezvoltării viziunii economice de dezvoltare a sectorului. În cadrul ședinței a fost prezentată și Cartea Albă a Sectorului TIC, aflată la cea de-a treia ediție.

„ATIC are un rol important pentru dezvoltarea economiei digitale, manifestând aport în analiza situației și evoluției sectorului TIC, precum și în identificarea priorităților de politici. Ministerul Economiei susține importanța dezvoltării cadrului de politici și a ecosistemului, în pas cu noile tendințe tehnologice, pentru a face față concurenței, lucru evidențiat și în Cartea Albă. Doar cu efort comun și implicare, putem asigura în continuare dezvoltarea sectorului, valorificarea oportunităților noi de creștere și poziționarea unică pe piața regională și globală”, a subliniat ministrul Gaibu, precizând totodată că mizează pe cooperarea cu ATIC, în calitate de partener de încredere pentru realizarea unor obiective și proiecte importante pentru Guvern.

Ministerul Economiei, având o cooperare cu toți actorii ecosistemului, stabilește drept obiective importante: lansarea Programului privind susținerea inovațiilor digitale și startup-urilor tehnologice; suport pentru dezvoltarea Centrelor de excelență și inovare IT; dezvoltarea cadrului normativ aferent parcului IT; elaborarea pachetului legislativ privind stimularea e-Comerț etc.

Asociaţia Naţionala a Companiilor Private din Sectorul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (ATIC) este o organizaţie non-guvernamentală cu rol de consolidare a competitivității sectorului moldovenesc de tehnologii informaţionale şi comunicaţii (TIC), considerat factor cheie pentru dezvoltarea economice naţionale.

Cartea Albă reprezintă opinia comunităţii de afaceri, reprezentată de Asociaţia Moldovenească a Companiilor Private din sectorul TIC. Scopul documentului este de a defini sectorul TIC drept unul dintre sectoarele economice cele mai productive, să identifice oportunităţile sale de dezvoltare pentru următorii 3 ani şi să propună recomandări strategice pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri în acest sector.

Inapoi la arhiva noutaților