[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Cei șase moldoveni decedați în accidentul din Federația Rusă au ajuns în țară
8 August

Astăzi, 08 august ,de către IGSU al MAI a fost finalizată misiunea de transportarea corpurilor neînsuflețite ale victimelor accidentului tragic din regiunea Kaluga, Federația Rusă. Șase moldoveni decedați în accidentul rutier au fost aduși acasă, transmite CURENTUL.

Ofițerii IGSU în comun cu rudele au escortat sicriile celor 6 decedați. Dimineața, la ora 09:10, autovehiculul specializat pentru transportarea cadavrelor a întrat pe teritoriul companiei contractate fiind așteptat deja de rudele îndurerate ale cetățenilor țării noastre care au trecut în neființă.

Conducerea Inspectoratului, în frunte cu general-maior Mihail Harabagiu a venit la sediul campaniei de servicii funerare pentru a transmite sincere condoleanțe rudelor și prietinelor victimelor accidentului tragic, dar și să mulțumească colegilor implicați pentru suportul acordat în repatrierea cadavrelor. Echipa de psihologi profesionaliști din cadrul IGSU, dar și echipajele SMURD au lucrat la fața locului cu rudele persoanelor decedate și au acordat oamenilor ajutorul calificat.

Conform datelor IGSU, corpurile neînsuflețite vor fi preluate de rudele de la sediul campaniei de servicii funerare, după ce vor fi înmormântate în localitatea de baștină.

Amintim că în urma accidentului rutier produs la data de 4 august 2018 în regiunea Kaluga, Federația Rusă și-au pierdut viața 6 cetățeni ai Republicii Moldova, iar 8 internați la spitalul Sukhinichi cu diverse traumatisme.

Totodată astăzi la 19:17, cele patru persoane externate în ziua de ieri vor ajunge în capitală prin intermediul căii ferate cu ruta Moscova – Chișinău, fiind supravegheați de angajații SMURD.

Celelalte patru victime ale accidentului vor continua tratamentul în Federația Rusă, până când medicii vor lua decizia de externare a acestora.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților