[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepreședintele PN despre înlăturarea din funcție a Președintelui Igor Dodon: „Se vede clar acest lucru…”
19 Octombrie

Vicepreședintele Partidului Politic „Partidul Nostru” (PN), Dumitru Ciubașenco, crede că Președintele țării, Igor Dodon, nu-și va duce până la capăt mandatul. Despre aceasta el a vorbit în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite CURENTUL.

Dumitru Ciubașenco spune că și decizia Curții Constituționale se înscrie în planul de înlăturare a Președintelui.

„Această decizie am auzit-o încă în iulie la GBC. Termenul în care toate acestea trebuie să se întâmple nu se cunoaște, dar se preconizează până la sfârșitul anului, procesul merge. Se vede clar acest lucru, Igor Dodon ca Președinte are mai puține atribuții”, spune Dumitru Ciubașenco.

De asemenea, el preconizează că acest lucru se poate întâmpla pe două căi.

„Președintele poate fi demis prin Referendum, dacă refuză să se conformeze Parlamentului. La Referendum trebuie să fie întrunit un număr mai mare de votanți decât la prezidențiale. A doua cale – poate fi înlăturat printr-o crimă. Pentru acte de corupție de exemplu. Aici e mai ușor – nimeni nu știe pe ce bani se fac stadioane, pe ce bani s-a făcut reparație la Condrița și pe ce bani se va reconstrui Președinția. Aici se pot adăuga și vechile păcate – privatizările”, a spus Dumitru Ciubașenco.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților