[ X ]
[ X ]
[ X ]
Versiunile pompierilor privind cele 2 incendii izbucnite vineri în Chișinău
23 Aprilie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a stabilit primele versiuni de producere a incendiilor de pe străzile Academiei nr.1 și Ismail 89/1 izbucnite pe data de 20 aprilie 2018, transmite CURENTUL.

În urma cercetării statice și dinamice a locului incendiilor Laboratorul experimental antiincendiar a înaintat mai multe versiuni. În cazul incendiului de la Institutul de Microbiologie și Biotehnologie specialiștii au luat în calcul două versiuni și anume: scurtcircuit în rețeaua electrică de alimentare cu energie electrică a operatorului de telefonie mobilă și a doua, imprudență cu focul deschis.

În cazul incendiului de pe strada Ismail 89/1, angajații IGSU de asemenea au înaintat două versiuni și anume: încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sistemului de evacuare a gazelor fierbinți și a doua, scurtcircuit în rețeaua electrică de alimentare a hotei.

Cauzele finale în ambele incendii vor fi incluse în rapoartele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, după stabilirea și evaluare tuturor circumstanțelor de producere a incendiilor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților