[ X ]
[ X ]
[ X ]
Va fi adus în acest an Focul Haric de la Ierusalim? Ce spun reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel
2 Aprilie

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel afirmă că autoritățile israeliene, dar și Patriarhia de la Ierusalim încă nu au decis cum va avea loc Slujba de Înviere din acest an, la fel nu există o decizie privind modalitatea de transmitere a Focului Haric.

Solicitați de reporterul CURENTUL, aceștia au mai menționat că, la momentul de față, intrarea cetățenilor străini în Statul Israel este interzisă, existând doar anumite cazuri de excepție.

„Totodată la ziua da astăzi, Mormântul Sfânt rămâne închis pentru publicul larg și nu se permite intrarea enoriașilor pe teritoriul Sacru”, au mai adăugat ei.

Ce ține de Slujba de Înviere, autoritățile israeliene, dar și Patriarhia de la Ierusalim urmează să ia o decizie referitor la cum se va desfășura aceasta.

Menționăm că Lumina Sfântă sau focul haric, este considerată de creștinii ortodocși a fi o minune care se întâmplă în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paștelui Ortodox. Ulterior, lumina este împărțită tuturor credincioșilor creștini ortodocși. În Republica Moldova focul a fost adus 18 ani consecutiv.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților