[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou proiect de lege al PAS: „La moment, site-ul Parlamentului nu permite accesarea acestui tip de informație”
14 Ianuarie

Deputații fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul ACUM”, Lilian Carp și Galina Sajin anunță că, astăzi, va fi înregistrat un proiect de lege ce va spori transparența decizională a Parlamentului, informează CURENTUL.

Sajin a oferit mai multe detalii. „Vom veni cu un proiect de lege, împreună cu colegul Lilian Carp, pentru modificarea Regulamentului Parlamentului. Această modificare prevede transparentizarea activității Parlamentului și anume: publicarea amendamentelor înregistrare de către deputați în secțiunile dedicate lor pe site-ul Parlamentului, publicarea întrebărilor și interpelărilor, cât și a răspunsurilor aferente, publicarea luărilor de cuvânt ale deputaților și declarațiilor făcute în Parlament”, a declarat deputatul.

În același timp, Sajin a ținut să precizeze. „La moment, site-ul Parlamentului nu permite accesarea acestui tip de informație, sunt doar amendamentele per general. Vrem să luăm exemplul țărilor europene”.

La rândul său, Carp a adăugat și alte modificări prevăzut în proiectul de lege: „să fie publicate și autorii amendamentelor, dar și autorii scrisorilor către Parlament”.

„Acest proiect de lege îl înregistrăm astăzi. Mai departe va intra în procedură legislativă”, a susținut Carp.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Liderul CUB: Orice monopol asupra agendei de integrare europeană crează penurie de idei și resurse
    Politică |
  2. Dorin Recean, în discuție președintele Comitetului Economic și Social European: „Moldova este pregătită să contribuie la efortul comun al țărilor europene de a promova pacea și prosperitatea”
    Politică |
  3. Asistenți personali, demiși de Primăria Chișinău, vor fi angajați la Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă
    Social |
  4. Liderul PSDE, Ion Sula, a discutat despre situația social-politică din Moldova cu președintele Comitetului Economic și Social European, Oliver Röpke
    Politică |
  5. În Republica Moldova va fi creat sistemul informațional „Constatarea medicală a nașterii și decesului”
    Social |
  1. Dorin Recean, în discuție președintele Comitetului Economic și Social European: „Moldova este pregătită să contribuie la efortul comun al țărilor europene de a promova pacea și prosperitatea”
    Politică |
  2. În Republica Moldova va fi creat sistemul informațional „Constatarea medicală a nașterii și decesului”
    Social |
  3. În Republica Moldova vor fi construite 450 de locuințe sociale pentru 1600 de beneficiari
    Social |
  4. Asistenți personali, demiși de Primăria Chișinău, vor fi angajați la Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă
    Social |
  5. Ministerul Mediului a reacționat la informația despre construcția din Rezervația Țîpova: Lucrările au fost sistate
    Social |