[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ștefan Gligor: „Nu putem vorbi despre o coaliție PSRM – ACUM, dar putem vorbi despre un vot comun pentru parlamentarele anticipate”
24 Mai

Expertul în politici publice, Ștefan Gligor, consideră că o coaliție nouă între PSRM și ACUM nu este posibilă, dar un vot comun pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate poate fi acordat, transmite CURENTUL.

Ștefan Gligor scrie pe o rețea de socializare că dacă PAS și/sau DA vor merge pe mâna lui Plahotniuc și Șor și vor intra cu ei în coaliție sau vor accepta preluarea guvernării cu votul lor – se vor sinucide politic.

„Dacă se vor apuca de guvernat încă odatăcu PSRM se vor sinucide politic.

Este clar că Plahotniuc e în spatele tuturor ieșirilor din PDM. Scopul lui este împreună cu PPDA și PAS să dea jos guvernul lui Chicu și să numească un guvern comod lui.

La fel, îmi este clar că Plahotniuc se va opune anticipatelor pentru că PD și Pro-Moldova de la 30 de mandate ar putea să ajungă la zero, or asta înseamnă că nu va mai putea influenta parlamentul și agenda politica”, scrie Ștefan Gligor.

Expertul menționează că unica soluție corectă este o coaliție tehnică pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„După ce scăpăm de traseiștii lui Plahotniuc și Șor putem vorbi de un guvern și un program pe patru ani susținut politic de un parlament cu o majoritate clară.

După eșecul PSRM – ACUM nu putem vorbi de o coaliție între aceștia. Dar putem și trebuie să vorbim despre un vot comun pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.  Deși juridic alegerile anticipate, cel puțin la moment, pot fi organizate după alegerile prezidențiale, acestea sunt unica soluție”, scrie Ștefan Gligor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților