[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sporirea capacităților lingvistice și curs de gestionare a situațiilor de criză – subiecte discutate de Rosian Vasiloi cu șeful Oficiului de legătură NATO
23 August

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a primit în ședință de lucru pe șeful Oficiului de legătură NATO în Republica Moldova, Kristina Baleisyte. Cu această ocazie a fost subliniat interesul Poliției de Frontieră în dezvoltarea dialogului cu NATO pe domeniile de interes comun, transmite CURENTUL.

În contextul intensificării participării Poliției de Frontieră la diverse operațiuni comune în domeniul de frontieră, precum și implicării autorităților de profil din Republica Moldova la operațiunile de gestionare a situațiilor de criză, Rosian Vasiloi a reiterat necesitatea dezvoltării unui curriculum de studii în domeniul vizat pentru a fi implementat în cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei.

Un alt element important, din perspectiva activității de frontieră este sporirea capacităților lingvistice, în acest sens fiind expus interesul pentru organizarea unor cursuri de limbi străine pentru polițiștii de frontieră.

În marja discuțiilor cu Kristina Baleisyte, șeful IGPF a punctat unul din obiectivele primordiale ale Poliției de Frontieră și anume dezvoltarea conceptului de comunicare strategică. S-a menționat dorința extinderii cooperării în acest domeniu, dat fiind faptul că reprezentanța NATO are o experiența vastă pe anumite componente ce vizează acest concept.

La rândul său, șeful Oficiului de legătură NATO în Republica Moldova și-a exprimat deschiderea spre amplificarea cooperării între instituții, subliniind că NATO dispune de instrumente pentru susținere atât a sectorului apărării, precum și sectorului securității naționale din care face parte Poliția de Frontieră. Astfel, părțile urmând să conlucreze pentru stabilirea acțiunilor concrete pentru a satisface necesitățile instituționale identificate.

Adițional, Kristina Baleisyte a făcut o scurtă incursiune în unele proiecte care ar putea fi de interes pentru Poliția de Frontieră.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților