[ X ]
[ X ]
[ X ]
Specialiștii ANSA responsabili de achizițiile publice a produselor alimentare pentru instituțiile de învățământ – instruiți
18 Septembrie

La Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) s-a desfășurat un seminar de instruire destinat specialiștilor responasabili de organizarea achizițiilor publice a produselor alimentare pentru instituțiile de învățământ general, transmite CURENTUL.

Seminarul a fost organizat de Agenția de Achiziții Publice. În cadrul întrunirii au fost discutate cerințele noi de organizare a licitațiilor, completarea caietelor de sarcini, procedura de includere a agenților economici în lista interdicțiilor.

Specialiștii ANSA s-au expus din punct de vedere a siguranței alimentelor, a cerințelor față de agenți economici, au prezentat lista actelor normative ce reglementează cerințe față de produse alimentare pentru a include in caietul de sarcini, etichetarea și marcarea produselor conform cerințelor Legii nr. 279 din 15.12.2017 „Privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare”.

Instruiri la aceiași temă au fost organizate în regiunile Nord și Sud, unde au fost delegați și reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimenetelor, care au venit cu recomandări privind respectarea legislației din domeniul siguranța alimentelor în scopul asigurării unei alimentații conforme a copiilor din instituțiile de învațământ general.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților