[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică va susține în continuare buna desfășurare a examenelor de BAC prin monitorizarea video
14 August

Directorul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC), Serghei Popovici, în cadrul unui dialog constructiv ținut cu directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatolie Topală, a abordat mai multe subiecte importante ce țin de parteneriatul dintre instituțiile pe care le reprezintă. În acest sens s-a discutat asupra situației curente a proiectelor implementate cât și despre viziunile de viitor, transmite CURENTUL.

Ca rezultat al colaborării eficiente dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC), deja de mai mulți ani funcționează Sistemul de Monitorizare Video a Examenelor de Bacalaureat în Republica Moldova. STISC asigură mentenanța și suportul tehnic a sistemului de supraveghere video, precum și crearea și mentenanța canalelor VPN pentru transmiterea securizată a informației, din centrele de BAC pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

„Transparența este un factor important în asigurarea unui sistem de învățământ corect, în acest sens aplicăm soluțiile și măsurile necesare pentru a asigura securitatea și integritatea examenelor de Bacalaureat, prin utilizarea instrumentelor de supraveghere video a acestora”, a menționat Serghei Popovici.

La rândul său, Anatolie Topală a remarcat, că proiectul a dus la o dezvoltare favorabilă a desfășurării eficiente a examenelor de BAC, cât și la micșorarea numărului de fraude.

STISC va susține și pe viitor proiectele ce duc la eficientizarea și dezvoltarea instituțiilor guvernamentale și la oferirea serviciilor de calitate cetățenilor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților