[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șefii Direcțiilor Regionale și Sectoare ale Poliției de Frontieră, în ședință de lucru
18 Septembrie

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a convocat în ședință de lucru factorii de decizie din toate Sectoarele Poliției de Frontieră, Direcțiile regionale și sediul central. Este prima reuniune în acest format de la numirea noi conduceri ai IGPF, în acest sens fiind susținută propunerea de a organiza astfel de ședințe în fiecare trimestru, transmite CURENTUL.

Întrevederea a debutat cu prezentarea agendei de lucru și solicitată din partea raportorilor să se axeze doar pe domeniile de activitate importante și care, la moment necesită o atenție sporită pentru a interveni cu soluții și acțiuni concrete de rezolvare.

Pe componenta regim și ordinea publică, au fost evidențiate un șir de lacune pe diferite segmente de lucru, identificate în urma unei evaluări a activității subdiviziunilor de frontieră și vizite de documentare în teritoriu. Printre cele mai strigente au fost menționate lipsa de colegialitate pe diferite nivele de subordonare, neajunsuri în îndeplinirea cadrului normativ intern, planificarea unor misiuni de serviciu irațională și comunicare defectuoasă cu cetățenii.

La capitolul managementul resurselor umane a fost repetat faptul că seful de Sector este prima persoană și cea mai importantă când se recrutează noi angajați, doar el poate cunoaște necesitățile structurii pe care o conduce și care e omul potrivit pentru funcția vacantă. În context, șeful Poliției de Frontieră a remarcat: ”deși nu pun la îndoială profesionalismul fiecăruia din agajați, însă trebuie să identificăm un mecanism eficient în ceea ce privește pregătirea continuă a angajaților, cu aplicarea celor mai bune practici și adaptarea acestora la noile tendințe tehnologice.”

În marja prezentării a domeniului management logistic și achiziții s-a punctat că deja merg pregătirile pentru sezonul de iarnă, cu achiziționarea necesarului de echipamente și piese de schimb pentru mijloacele de transport. La subiectul dat, domnul Vasiloi a precizat că în timpul apropiat o parte din mașinile aflate în responsabilitatea sediului central al IGPF vor ajunge în mai multe Sectoare, fiind solicitat de a le utiliza corect și doar în scopuri de serviciu.

Totodată, șeful Poliției de Frontieră s-a adresat managerilor din sediul central al IGPF: ”Ca să înțelegem ce probleme avem la frontieră noi trebuie, cum o zic de fiecare dată tuturor, să coborâm la firul ierbii. De multe ori, apariția problemelor nu e din cauza colegilor din teritoriu, dar e în noi cei din sediul central, care nu întreprindem nimic pentru a le crea condiții și soluționa vreo situație sub toate aspectele legale.”

În încheierea ședinței, au fost aduse mulțumiri întregului efectiv al Poliției de Frontieră, în special cei care au participat pe parcursul lunii august la fludizarea traficului transfrontalier. La fel, domnul Vasiloi a venit cu o încurajare către toți cei prezenți, exprimându-și dorința ca toate acțiunile frumoase, lansate în ultimele două luni, să fie susținute și cu implicare activă din partea fiecăruia: ”Să schimbăm situația la Poliția de Frontieră, fiindcă chiar putem s-o facem, iar acest lucru poate fi vizibil nu doar pentru noi, dar și pentru cetățeni. Voi vreți să faceți parte din echipa schimbării?!”

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților