[ X ]
[ X ]
[ X ]
Renato Usatîi, la Ștefan Vodă: Vom demonstra tuturor că suntem o echipă puternică 
28 Septembrie

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a avut, ieri, o întrevedere cu echipa de candidați ai formațiunii la alegerile locale din raionul Ștefan Vodă. El s-a declarat convins că formațiunea va obține un rezultat bun la alegerile locale nu datorită numărului mare de candidați, dar a profesionalismului acestora, informează CURENTUL. 

Usatîi a menționat că viitorii primari din partea Partidului Nostru vor fi asistați de o echipă de profesioniști în atragerea granturilor și investițiilor pentru dezvoltarea localității. „Va lucra o echipă de profesioniști cu primarii, care va scrie proiecte pentru granturi și investiții”, a declarat Usatîi. El a menționat că primarul orașului Cantemir a avut un astfel de consultant în ultimul mandat, fapt ce l-a ajutat să atragă proiecte de aproximativ 14,5 milioane de euro, o sumă enormă pentru o astfel de localitate.

Totodată, a amintit că, în primii trei ani după alegerile locale precedente, a ajutat toate localitățile conduse de primarii echipei Partidului Nostru, cu resurse financiare destinate dezvoltării localităților lor. „Aleșii locali din partea Partidului Nostru au realizat lucruri importante în localitățile lor, astfel încât se bucură de o susținere importantă și pentru al doilea mandat”, a subliniat politicianul.

El le-a mulțumit tuturor membrilor și adepților Partidului Nostru care nu au trădat și și-au continuat activitatea în pofida presiunilor și dificultăților. „Mă mândresc cu cei care nu ne-au trădat și vreau să le mulțumesc celor care sunt gata să meargă înainte să facem niște schimbări concrete pe care le așteaptă cetățenii. Astăzi eu sper că în R. Moldova poate avea loc o politică corectă, fără murdărie, fără dosare politice, unde fiecare forță politică să-și demonstreze capacitățile, potențialul prin fapte concrete”, a declarat Usatîi.

Totodată, el a anunțat că, în paralel, se desfășoară procesul de modernizare a Partidului Nostru. “Ne-am apucat, la nivel național, să facem o reanimare totală a Partidului Nostru. Că toată lumea înțelege perfect că s-a făcut posibilul și imposibilul să fiu atacat. Ei au arătat de cine aveau frică într-adevăr. Din cauza lipsei mele, Partidul a suferit foarte mult. Dar astăzi sunt pe loc și sunt candidat la Bălți. Cei care până acum vorbeau că Partidul Nostru a murit, noi o să demonstrăm la toți că suntem o echipă puternică și indiferent câți consilieri și primari vom câștiga, este important să le arătăm oamenilor că tot ce facem noi este pentru binele cetățenilor”, a spus Usatîi.

Partidul Nostru are desemnați patru candidați la funcția de primar și 77 la cele de consilieri locali și raionali în raionul Ștefan Vodă. Este vorba de Elena Scânteian, candidat pentru funcția de primar al satului Tudora, Veaceslav Broască – Palanca, Vladimir Ursu – Slobozia și Semion Zadorojnîi, profesor de limba franceză și engleză, pentru funcția de edil al orașului Ștefan Vodă. Candidații au menționat calitățile echipei cu care merg în alegeri, exprimându-și încrederea că împreună vor putea realiza lucruri frumoase în localitățile lor.

„Îmi pare bine să lucrez cu așa echipă. Eu cred, împreună vom face schimbarea. Sunt ferm convins că suntem demni de un trai mai bun în țara noastră și sunt convins că vom face această schimbare împreună cu echipa. Împreună vom reuși”, a declarat Semion Zadorojnîi.

De menționat că, la nivel național, Partidul Nostru s-a lansat la alegerile locale cu 152 de candidați pentru funcția de primar și aproape 2800 pentru cea de consilier local și raional.

Cristina Pendea 

Inapoi la arhiva noutaților