[ X ]
[ X ]
[ X ]
Raportul de activitate RTEC pentru 7 luni: Datoriile întreprinderii au scăzut, indicatorii de performanță sunt mai buni
8 August

Primăria municipiului Chișinău informează că în anul 2018, indicatorii de performanță ai Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” sunt mai buni, iar datoriile întreprinderii au scăzut față de anii precedenți. Aceste informații se conțin în raportul de activitate al RTEC, prezentat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Dorin Ciornîi, directorul Regiei, transmite CURENTUL.

Potrivit raportului, veniturile RTEC pentru primele 7 luni ale anului curent constituie 113 milioane lei și sunt mai mari cu 7 milioane de lei față de aceeași perioadă a anului 2017, când acest indicator era de 106 milioane. Cât privește datoriile Î.M. „Regia Transport Electric”, la data de 01.01.2018, acestea constituiau peste 28 milioane lei, iar la data de 01.08.2018, respectivul indicator este de 12 milioane de lei.

Potrivit lui Dorin Ciornîi, obiectivele principale ale Regiei pentru perioada următoare se referă la deschiderea rutelor noi de troleibuz, inclusiv cu mers autonom pe traseele din suburbiile municipiului, asigurarea capacității de transportare suficientă a pasagerilor, implementarea tichetării electronice, asigurarea siguranței la trafic a călătorilor, instalarea sistemelor de aer condiționat în maximum posibil unități de transport etc.

Regia Transport Electric Chișinău are în subordine 3 parcuri de troleibuze, aflate în sectoarele capitalei. Parcul rulant al întreprinderii include 361 unități de transport – troleibuze, cu care sunt prestate servicii de transportare a călătorilor pe 24 de rute municipale. Zilnic la linie sunt emise 302 unități de transport.

În prezent la întreprindere activează circa 2500 de angajați.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților