[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE va informa parteneriii săi politici și corpul diplomatic despre presiunile la care este supusă formațiunea din partea partidului de guvernare
9 Aprilie

Conducerea și membrii Partidului Social Democrat European (PSDE) au organizat astăzi o conferință de presă, în care au vorbit despre atacurile la care este supusă formațiunea din partea partidului de guvernare, scopul cărora este de a slăbi partidul.

 În pofida presiunilor guvernării, PSDE a obținut un scor foarte bun la alegerile locale generale, clasându-se pe locul 3 și demonstrând că este o forță politică care are un cuvânt greu de spus, cu primari și aleși raionali și locali apreciați de oameni pentru rezultate, nu pentru vorbe.

 „Chiar dacă PAS declară sus și tare că susține vectorul european și permanent condamnă partidele de stânga pro-ruse, totuși, la nivel local, PAS a creat coaliții cu partidele pro-Kremlin, în raioane unde puteau să facă coaliții proeuropene cu partidele care susțin vectorul european și occidental de dezvoltare a țării. Refuzul de a coaliza cu proeuropeni la nivel de Consilii raionale pentru a crea majorități face parte din planul obscur de a distruge partidele proeuropene din Republica Moldova”, a declarat președintele PSDE, Ion Sula.

Folosind resursa administrativă, banii din buget, inclusiv din fondurile europene, prin proiectele de dezvoltare a localităților, inclusiv proiectul ”Satul European”, PAS exercită presiuni asupra primarilor și aleșilor PSDE, ca să migreze la partidul de guvernare, condiționând acordarea banilor europeni pentru dezvoltarea localităților. Ultimul caz de acest fel a fost cel al aleșilor locali social-democrați din raionul Hîncești.

 „În legătură cu atacurile și presiunile PAS și reieșind din faptul că PSDE este parte a familiei politice europene, formațiunea lansează o Campania amplă de informare a partenerilor săi politici despre abuzurile PAS, orientate împotriva democrației și valorilor europene, împotriva social-democraților din Republica Moldova”, a subliniat Ion Sula.

De asemenea, PSDE va informa corpul diplomatic și organizațiile internaționale acreditate în Republica Moldova despre aceste atacuri grave și antidemocratice ale guvernării PAS, care pun de fapt în pericol parcursul european de dezvoltare a țării.

Președintele PSDE a mulțumit membrilor formațiunii pentru curaj și perseverență, menționând că partidul de guvernare dă dovadă de miopie politică atunci când atacă forțele proeuropene și se distruge, de fapt, pe sine însăși, ajutând partidele pro-ruse să preia puterea. „ Atacând partidele pro-europene, PAS pune în pericol viitorul european al Republicii Moldova! Sunt convins că, împreună, vom reuși să depășim această perioadă dificilă și să construim o Moldovă mai bună pentru noi toți!”, a conchis Ion Sula.

Inapoi la arhiva noutaților