[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE nu subscrie mesajelor lansate de Fundația pentru Democrație și Progres și nu se asociază în niciun fel cu această organizație
19 Ianuarie

În contextul apariției în spațiul public a unor informații privind pretinsa implicare a Partidului Social Democrat European (PSDE) în dialogul inițiat de Fundația pentru Democrație și Progres între mai multe forțe politice, PSDE vine cu următoarele precizări:

 Partidul Social Democrat European nu și-a delegat niciun reprezentant să participe la masa rotundă organizată de fundația respectivă.

PSDE nu este împotriva dialogului între partide, dar nu subscrie mesajelor lansate de Fundația pentru Democrație și Progres și nu se asociază în niciun fel cu această organizație.

Rugăm presa și formatorii de opinie să țină cont de aceste observații și să nu prezinte PSDE ca fiind parte a acestor procese, deoarece acest lucru nu corespunde realității.

Reiterăm că PSDE este o formațiune care susține ferm cursul de integrare europeană a Republicii Moldova, inclusiv în virtutea faptului că este membru al familiei social-democraților europeni, prin urmare, ne pronunțăm în favoarea consolidării forțelor proeuropene, pentru a nu permite deturnarea acestui curs de dezvoltare. În acest context, ne disociem categoric de orice acțiune care lasă loc de interpretări.

În ceea ce privește acțiunile politice viitoare și formula în care va participa la următoarele exerciții electorale, PSDE se va pronunța abia după ce va exista o decizie consensuală luată în cadrul forurilor sale statutare, iar eventualele discuții cu alte partide pot avea loc doar cu mandat direct din partea formațiunii.

Inapoi la arhiva noutaților