[ X ]
[ X ]
[ X ]
Protest la Parlament! PN: „Poporul nu vrea nebunia asta cu uninominalul”
31 Martie

Partidul politic Partidul Nostru a organizat astăzi un protest în fața Parlamentului, prin care s-au arătat împotriva intenției de modificare a sistemului electoral actual, informează CURENTUL.

O mulțime de oameni au scandat în cor pe parcursul protestului: „Vrem să muncim la noi în țară”, „Jos Plahotniuc”, „Jos la Popor”, „Nu vom ceda”.

Ilian Cașu, vicepreședintele Partidului Nostru, a declarat că nu este de acord cu modificarea sistemului electoral. „Poporul nu vrea nebunia asta cu uninominalul. Noi respingem această propunere. R. Moldova nu are nevoie de votul uninominal, dar – de un stat de drept, acolo unde se aplică legea. Ei fură și sărăcesc poporul. Evident că zoinițele lui Plahotniuc nu o să ne arate la TV, dar cetățenii ne susțin aici, dar mulți sunt și peste hotare. Spunem „nu” categoric, pentru modificarea sistemului electoral. Sute de mii nu doresc uninominalul ăsta și noi am spus destul de clar „nu”! Lupta continuă”, a declarat Cașu.

Dimitri Ciubașenco, vicepreședinte al PN, a declarat că propunerea privind modificarea sistemului electoral nu are sorți de izbândă și că nu va fi susținută de cetățeni.

„Chiar și Mihai Ghimpu nu este de acord cu această propunere. Democrații nu au șanse de a câștiga și de a schimba acest sistem, tot ce își doresc ei este să pună mâna pe toată puterea pentru a continua furturile și să comită încă multe alte inegalități”, a spus Ciubașenco, precizând că ilegalitățile nu trebuie permise.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților