[ X ]
[ X ]
[ X ]
Propunerea PAS – digitalizarea procesului educațional
22 Iulie

Consilierul municipal din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Ivanov a anunțat că va veni, în scurt timp, cu un proiect de decizie ce vizează digitalizarea procesului educațional, informează CURENTUL.

„Sistarea procesului de învățământ și trecerea treptată la procesului de educație în regim online a evidențiat că nu toți elevii au putut să participe la procesul de educație online din simplu motiv că nu au posibilități tehnice. O soluție ar fi implicarea APL în procurarea de tablete și distribuirea lor în rândurile elevilor din familii care nu dispun posibilități tehnice. Tabletele trebuie să aibă statut de unități de inventar, precum cărțile, iar la finalul ciclului să fie returnate instituțiilor de învățământ”, a precizat Ivanov, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, PAS va propune în CMC un proiect de decizie. „Acesta o să prevadă: unu – stabilirea ca prioritate pentru anul 2020 asigurarea cu tablete a elevilor din instituțiile de învățământ subordonate Primăriei mun. Chișinău; doi – stabilirea de către Direcția educație, tineret și sport a mun. Chișinău, ca criteriilor pentru acordarea de tablete elevilor care învață în instituțiile de învățământ subordonate Primăriei mun. Chișinău; trei – inventarierea instituțiilor de învățământ pentru a determina numărul de elevi care nu dispun de mijloace tehnice necesare pentru participarea în procesul educațional la distanță; patru – revizuirea bugetului pentru a putea aloca bani necesari procurarea de tablete”, a enumerat consilierul.

Dumitru Ivanov a mai spus că, PAS mizează pe faptul că toți consilierii din CMC o să susțină acest proiect de decizie și o să aibă și suportul executivului.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților