[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a solicitat desecretizarea unui document. E vizat Vlad Plahotniuc!
22 Noiembrie

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, susține că a intrat în posesia unui document, de la Agenția Servicii Publice, care „indică clar că, cetățeanul Plahotniuc Vladimir are o altă identitate în Republica Moldova”, informează CURENTUL.

În acest fel, Moțpan a declarat, în cadrul unei conferințe de presă: „Câteva minute în urmă, am semnat un demers în adresa domnului Mircea Eșanu, director interimar al Agenției Servicii Publice – de a desecretiza informațiile. Am decis că acest document reprezintă interes pentru toată lumea”.

Totodată, Moțpan a susținut că informația respectivă a ajuns la Procuratură și este pornită o cauză penală.

După cum a declarat Președintele Comisiei, 3 persoane au fost implicate în acest caz – „și toate 3 sunt cunoscute și procurorilor”.

Când a plecat în afara țării, Plahotniuc nu a utilizat identitatea falsă, potrivit lui Moțpan. „Este un pașaport autentic, eliberat în mod regulamentar, în baza tuturor actelor prevăzute de legislație”, a precizat el.

Prin urmare, Moțpan a ținut să adauge: „S-ar putea întâmpla că, Plahotniuc ar fi fost obligat să-și facă acest pașaport pe faptul că are nevoie de protecția statului. Eu zic să-i lăsăm pe procurori să-și facă treaba”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților