[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Comisiei de la Veneția: Pentru realizarea reformei justiției, majoritatea parlamentară nu trebuie să se grăbească
20 Octombrie

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a menționat că pentru realizarea reformei justiției guvernarea nu trebuie să se grăbească și să asigure un dialog cu opoziția, dar și societatea civilă, transmite CURENTUL.

În cadrul unor declarații de presă la Parlament, Gianni Buquicchio a spus că Republica Moldova în continuare va beneficia de asistența Comisiei de la Veneția.

„Comisia de la Veneția m-a mandatat să vin în R. Moldova și să anunț că, Comisia va veni cu opinie cu privire la modificările aduse Legii Procuraturii. R. Moldova are acum o mulțime de evenimente, schimbări și reforme noi. În discuțiile cu majoritatea parlamentară am accentuat importanța faptului să nu se confrunte urgența cu graba. Pentru a realiza reforma justiției, a asigura lupta cu corupția, de a avea o viață mai bună, majoritatea parlamentară nu trebuie să se grăbească, să aibă un dialog constructiv cu opoziția, dar și cu societatea civilă”, a spus Gianni Buquicchio.

În context, reprezentantul Consiliului Europei a menționat că s-a format un grup de lucru pentru a oferi asistență în realizarea reformei justiției, care va avea în componența sa nu doar ministrul Justiției și consilierii săi, dar și Parlamentul, asistenții judiciari, societatea civilă pentru a exista un dialog.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților