[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități a avut o discuție cu Misiunea ENEMO de monitorizare a alegerilor
13 Octombrie

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a avut astăzi o întrevedere cu Dritan Taulla, șeful Misiunii Internaționale de Observare a Alegerilor (MIOA) din cadrul Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO).

La discuții a mai participat Nino Rizhamadze, analistă electorală și juridică. Întrevederea a avut loc în contextul desfășurării de către ENEMO a unei misiuni de observare a alegerilor locale din țara noastră, din 5 noiembrie 2023.

Discuțiile oficialilor s-au referit la provocările cu care se confruntă Republica Moldova în procesul consolidării democrației și statului de drept. De asemenea, participanții la întrevedere au mai discutat despre procesul electoral prin prisma respectării standardelor internaționale pentru alegeri democratice, precum și despre cum Misiunea de observare a alegerilor poate contribui la îmbunătățirea integrității și transparenței procesului electoral.

Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor este o organizație neguvernamentală internațională, constituită din 22 de organizații civice din 18 țări din Europa Centrală și de Est, precum și din Asia Centrală, inclusiv trei țări membre ale Uniunii Europene. Rețeaua a fost fondată în anul 2001 și până în prezent a organizat 36 de misiuni internaționale de observare a alegerilor, dintre care cinci în Republica Moldova.

Inapoi la arhiva noutaților