[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul a dispus ca toate taberele de odihnă pentru copii din țară să fie verificate
25 Iunie

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat investigarea cazurilor de intoxicație în masă de la o tabără de copii din orașul Taraclia. În acest sens, premierul a dispus, de urgență, crearea unui grup de lucru, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care ar urma să stabilească circumstanțele care au determinat apariția cazurilor de intoxicație, dar și persoanele responsabile, transmite CURENTUL.

De asemenea, grupul de lucru urmează să verifice toate taberele de odihnă pentru copii, pentru a nu admite cazuri similare. Din grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ai Agenției Naționale Sănătate Publică, ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului General de Poliție.

Între timp, tabăra, unde se odihneau 98 de copii, a fost închisă, toți copiii fiind trimiși acasă.

În urma verificărilor preliminare, specialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică au depistat că tabăra funcționa fără autorizația sanitară. De asemenea, experții au identificat mai multe abateri de la normele sanitar-epidemiologice, între care: calitatea necorespunzătoare a apei, lipsa condițiilor necesare pentru igienă, dar și faptul că nu toți angajații au susținut examenul medical profilactic.

Totodată, în cursul pregătirilor pentru sezonul estival 2018, Centrul Sănătate Publică Cahul a desfășurat instruiri tematice cu directorii de tabere, de la care a lipsit însă administrația taberei.

În perioada 23-25 iunie curent, s-au înregistrat peste 30 de cazuri de intoxicație la copiii din tabără. Supravegherea epidemiologică a focarului continuă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților