[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția Națională se va afla la datorie și de Paștele Blajinilor
3 Mai

Angajații Inspectoratului General al Poliției se vor afla la datorie și de Paștele Blajinilor, pentru a diminua abaterile de la legislație și a preveni săvârșirea acestora. Într-un număr mai mare, polițiștii se vor afla în preajma cimitirelor, în curțile blocurilor, în zonele de agrement, pe străzi și trasee, transmite CURENTUL.

În acest context, Poliția recomandă să nu parcați unitățile de transport în adiacentul cimitirelor, nu urcați la volanul mașinii dacă ați consumat băuturi alcoolice și nu lăsați în mașină lucruri de valoare ( genți, bijuterii, resurse financiare,telefoane mobile, etc) .

„Totodată, pentru evitarea creării ambuteiajelor rutiere și obstacolelor în trafic, recomandăm cetățenilor și conducătorilor auto să dea dovadă de toleranță și respect reciproc.

De asemenea recomandăm:

Utilizați transportul public pentru deplasare la locul de destinație;

Conformați-vă indicaţiilor/semnalelor agenţilor de patrulare;

Fiți prudenți la trecerile pentru pietoni și acordați prioritate în trecere;

Nu staționați autovehiculele în locurile interzise, pentru a nu crea obstacol în trafic;

Manifestați răbdare și disciplină maximă, fără abateri de la prevederile Regulamentului circulației rutiere”, menționează Poliția.

Menționăm că, circulaţia transportului, cu excepţia celui public, pe strada Doina, tronsonul cuprins între strada Socoleni şi intrarea principală în Cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi sistată.

Astfel, pe străzile Doina și Socoleni, au fost identificate circa 1 500 locuri pentru parcarea vehiculelor, iar la intrări se vor afla agenți de patrulare care vor ghida conducatorii auto.

Cei care vor veni cu transportul privat la Cimitirul „Sf. Lazăr” din capitală vor putea parca automobilele pe următoarele străzi: Doina 189, Doina 191/1, Doina 193, Doina 199, Doina 201, Doina 150, Socoleni 16/1, Socoleni 31.

Poliția Națională face apel și către părinţi, aceştia trebuie să fie prudenţi, să-și supravegheze în permanență copiii, iar în cazul în care copilul s-a rătăcit, anunțați imediat poliția. Totodată, în cazul în care copii se află singuri acasă, spuneți-le să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute.

Inspectoratul General al Poliției recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112 să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau polițist, atunci cînd sesizează că anumite persoane periclitează ordinea, securitatea publică şi siguranţa cetăţenilor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților