[ X ]
[ X ]
[ X ]
Plahotniuc: PDM îşi reafirmă dorinţa de reformare a clasei politice, prin introducerea votului uninominal
12 Aprilie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) și-a convocat, în această seară, Consiliul Politic Național, informează CURENTUL. 

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că astăzi partidul a finalizat alegerea vicepreşedinţilor partidului, a secretarului general, a componenţei Consiliului executiv, componenţa Biroului Permanent al PDM, precum şi structura noii organigrame interne a formațiunii.

„Începând de astăzi, PDM are propriul Cod de etică şi integritate, ceea ce este o premieră pentru toate partidele politice din Moldova. Totodată, Consiliul Politic Naţional al PDM a adoptat şi o rezoluţie în care partidul îşi reafirmă dorinţa de reformare a clasei politice din Moldova, prin introducerea votului uninominal și eliminarea imunității parlamentare. De acum în colo, conducerea PDM are un mandat larg ca să promoveze aceste proiecte până la adoptare finală. În baza acestui mandat, vom avea discuții în perioada imediat următoare cu partenerii noștri din coaliție pentru susținerea votului uninominal în Parlament și înaintarea de propuneri privind eliminarea imunității parlamentare.Trebuie să recunoaștem, cu toții, că actualul sistem electoral este unul depășit și numai corespunde așteptărilor oamenilor”, a punctat democratul.

Referindu-se la Codul de etică și integritate, Vlad Plahotniuc a menționat că urmează să fie aplicat de acum încolo față de toți membrii PDM.

„Acest cod stabilește principiile noastre, dar și criteriile de integritate, pe care trebuie să le întrunească toți cei care fac sau vor să facă parte din PDM. PDM este parte a reformei clasei politice. Ne asumăm aceste criterii de integritate și le impunem ca regulă în activitatea noastră politică, regulă care sperăm să fie preluată și de alte partide politice”, a spus democratul.

Liderul PDM a mai comunicat că, în urma şedinței Consiliului de astăzi, „PDM devine un partid mai puternic, deoarece se unește în jurul a trei mari dimensiuni și obiective, pe care își propune să le realizeze: promovarea reformei clasei politice, organizarea mai bună în perspectiva alegerilor parlamentare viitoare și deschiderea mai mare către oameni, inclusiv prin cooptarea și promovarea lor în structurile interne și de conducere a PDM”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților