[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 3 milioane de venituri ilicite din contrabandă cu miez de nucă în UE și Rusia
21 Octombrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță documentarea unui grup infracțional organizat suspectat de contrabandă cu miez de nucă și alte tipuri de marfă de origine vegetală, cu venituri de peste 3,7 milioane lei, prin folosirea frauduloasă a documentelor de proveniență a mărfii, transmite CURENTUL.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație efectuate de ofițerii de investigație, a fost stabilit faptul că în perioada anului 2017, mai mulți angajați ai unei societăți comerciale cu sediul în Dubăsari au organizat un sistem fraudulos de achiziție, import și export în Uniunea Europeană și Federația Rusă prin contrabandă a miezului de nucă cu acte de provenienţă dubioasă.

La 17 octombrie curent, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la domiciliile persoanelor cu funcție de răspundere a entității economice vizate. În rezultat, au fost depistate și ridicate două arme de foc, o armă traumatică, documente cu privire la încheierea tranzacțiilor și achizițiilor dubioase, precum și agende cu informații relevante.

Pentru fapta de contrabandă, suspecții riscă închisoare de la 3 la 10 ani, iar societății comerciale cercetate riscă să i de aplice amendă în mărime de până la 550 000 lei, privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea definitivă. În ceea ce privește deținerea armelor și munițiilor, aceasta face obiectul altei cauze, iar suspecții riscă amendă de 42 500 lei sau cu închisoare de până la 3 ani, dacă va fi demonstrat caracterul ilegal al deținerii lor.

Oamenii legii efectuează în continuare măsuri procesuale, în scopul identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii. Operațiunea a avut loc sub conducerea procurorilor PCCOCS, de comun cu ofițerii Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații și angajații Direcției Generale Urmărire Penală.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților