[ X ]
Peste 3.116 de familii au înlocuit aparatele vechi cu unele noi și eficiente energetic în cadrul primei sesiuni a Programului de Vouchere pentru Electrocasnice
23 Octombrie

Peste 3.116 de familii vulnerabile au înlocuit aparatele vechi și energofage cu unele noi și eficiente energetic în cadrul primei sesiuni a Programului de Vouchere pentru Electrocasnice. Programul este implementat de Centrul Național pentru Energie Durabilă și Ministerul Energiei, finanțat din bugetul de stat, cu sprijinul Uniunii Europene.

Sesiunea, desfășurată în perioada 30 septembrie – 20 octombrie, a oferit vouchere de 7.000 de lei pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică extremă și de 6.000 de lei pentru cei cu vulnerabilitate foarte ridicată. Beneficiarii au achiziționat 1.700 frigidere și 1.416 mașini de spălat rufe eficiente energetic de la magazinele partenere ale programului – Enter, Bomba, Maximum, Ultra, Hi-Tech și A-Tehno.

Linia verde CNED a gestionat, de la lansarea sesiunii, peste 5790 de apeluri din partea beneficiarilor. În plus, aceștia au predat echipamentele vechi pentru reciclare, sprijinind protecția mediului prin colectarea și gestionarea responsabilă a deșeurilor electronice.

Prioritate la program au avut familiile cu mulți copii, persoanele cu nevoi speciale și cele în etate. Gospodăriile vor beneficia, în urma înlocuirii electrocasnicilor vechi, de economii semnificative la facturi pe termen lung, contribuind astfel la eficiența energetică națională.

„Acest program demonstrează că eficientizarea consumului de energie în gospodăriile casnice și protecția mediului pot merge mână în mână. Este o inițiativă care a demonstrat capacitatea de a aduce beneficii cu impact direct și rapid asupra facturilor la energie a beneficiarilor, contribuind la reducerea sărăciei energetice a beneficiarilor.”, a declarat Ion Muntean, directorul CNED.

CNED va continua să lanseze sesiuni noi, oferind și altor familii oportunitatea de a reduce consumul de energie și a contribui la un viitor sustenabil.

Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) este instituția publică din subordinea Ministerului Energiei care are misiunea de a coordona și de a organiza activitățile orientate spre asigurarea implementării politicii de stat în domeniile de activitate atribuite, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare pentru finanțarea și promovarea proiectelor și programelor în domeniile respective într-un mod durabil din punctul de vedere al mediului, al schimbărilor climatice, și care să contribuie la creșterea gradului de securitate energetică a țării.

Inapoi la arhiva noutaților