[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pericol de poluare a râului Nistru din sistemul de canailizare a or. Bender: Ministerul Mediului a solicitat de urgență prelevarea probelor
20 Iunie
În contextul informațiilor apărute în presă cu privire la presupusele deversări ale sistemului de canalizare a orașului Bender în râul Nistru, Ministerul Mediului a solicitat de urgență laboratorului Agenției de Mediu să preleveze și examineze probe din mai multe zone ale fluviului, inclusiv în regiunea municipiului Tighina (Bender).
Din informațiile preliminare consultate cu instituțiile statului, Ministerul a fost informat că avaria la sistemul de canalizare a orașului Bender a fost înlăturată de structurile orășenești, iar râul Nistru se consideră momentan a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului Bender.
„Imediat ce vom avea și alte informații, le vom comunica neîntârziat publicului. Pentru a evita situațiile neplăcute, Ministerul Mediului solicită populației din zona adiacentă evitarea scăldatului în Nistru, precum și neadmiterea adăpatului animalelor în zona aval de Bender”, menționează Ministerul.
Inapoi la arhiva noutaților