[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM și-a ales vicepreședinții
15 Februarie

Consiliul Politic Naţional al PDM s-a întrunit în şedinţă, în cadrul căreia au fost aleşi vicepreşedinţii formaţiunii şi Biroul Executiv, transmite CURENTUL. 

În calitate de vicepreşedinţi ai PDM au fost votaţi: Violeta Ivanov, Ludmila Guzun, Igor Vremea, Eugeniu Nichiforciuc, Ruxanda Glavan, Monica Babuc, Vladimir Andronachi, Nicolae Ciubuc, Vasile Bîtcă, Valentina Buliga şi Alexandr Cauia. Vicepreşedinţii vor forma un Guvern din umbră şi vor fi responsabili de domeniile de activitate ale ministerelor: afaceri externe şi integrare europeană, reintegrare, economie şi infrastructură, finanţe, justiţie, afaceri interne, apărare, sănătate, muncă şi protecţie socială, agricultură, dezvoltare reională şi mediu, educaţie şi cultură.

În aceeaşi sedinţă, preşedintele PDM, Pavel Filip, a prezentat raportul de activitate al formaţiunii în perioada decembrie-februarie 2020 şi a fost pus în discuţie conceptul de resetare a PDM.

Potrivit unui comunicat de presă, viziunea de reformare a partidului se va baza pe 4 piloni principali:

  • Părerea mea contează. Fiecare membru trebuie să ştie că părerea lui este luată în calcul şi că el este consultat. Deciziile importante vor fi consultate inainte de a fi aprobate de către forurile de conducere.
  • Eu sunt informat. Ne dorim o comunicare constantă cu membrii, inclusiv din teritoriu, astfel încât toţi să cunoască despre activităţile partidului şi care este poziţia formaţiunii pe anumite subiecte.
  • Cine ne reprezintă? Dorim ca fiecare membru PDM să fie mândru de cei care îl reprezintă.
  • Încotro mergem? Fiecare membru trebuie să cunoască viziunea, valorile partidului şi liniile doctrinare. Partidul Democrat este bazat pe doctrina social-democrată de sorginte europeană.

„Conceptul de resetare a PDM va fi discutat pe larg cu Organizaţiile Teritoriale de partid, va fi completat cu propunerile venite de la membrii formaţiunii, după care va fi aprobat şi pus în aplicare”, se spune în comunicat.

Preşedintele PDM, Pavel Filip a menţionat că de ani de zile Partidul Democrat a asigurat echilibrul pe scena politică şi nu a existat şi nici nu poate exista nicio guvernare eficientă fără participarea Partidului Democrat.

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților