[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM a retras moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu
7 Noiembrie

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) în Parlament își retrage moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Andrian Candu a menționat că, această decizie a fost luată în cadrul unei ședințe desfășurate de fracțiune pentru a debloca activitatea Parlamentului.

„Acum 3 săptămâni am depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, invocând probleme în două domenii de bază – economic și social. Guvernul Sandu, în persoana Prim-ministrului Sandu, a dat dovadă de lașitate. Maia Sandu nu a venit în fața Legislativului cu un Raport ca răspuns la această moțiune de cenzură. La ora actuală avem un blocaj în activitatea Parlamentului. Nu există un Raport legat de Guvern, drept răspuns la această moțiune. Moțiunea, cel mai probabil, nu va fi susținută și Guvernul Sandu nu va fi demis. Noi vom aborda complex subiectul demiterii Guvernului Sandu și vom veni cu propuneri mai complexe legate de cele două domenii”, a spus Andrian Candu.

În acest context, democrații au decis să retragă moțiunea de cenzură, pentru a debloca activitatea Parlamentului, dar au menționat că nu vor renunța la ideea de a demite acest Guvern.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților