[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDA cere convocarea unei ședințe de urgență a Parlamentului. Vezi detalii!
21 Aprilie

Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) a făcut un apel către cetățeni în legătură cu situația din țară, cauzată de „calamitatea naturală fără precedent”.

„Sute de localități au rămas în beznă, drumurile naționale sunt blocate, pilonii de înaltă tensiune sunt la pământ, la fel și mii de copaci doborâți sau care stau să cadă, transportul public nu funcționează, capitala este blocată în totalitate. Agricultorii aproape din toata țara sunt afectați semnificativ de ninsori și înghețuri. În aceasta situația dificilă, facem apel către cetătenii țării să fie atenți și să nu-și pună viața în pericol, să aibă grijă de copii, să- protejeze și să-i țină în case în siguranță”, se spune în apelul PDA.

De asemenea, PDA solicită să se facă ordine în fața blocurilor de locuit, să se curățe spațiile din fața sediilor.
„Totodată, considerăm oportună implicarea de urgentă a Armatei Naționale și a întreg efectivului MAI la lichidarea consecințelor acestui dezastru natural fără precedent cu ajutorul populației”, menționează formațiunea.

La fel, PDA cere ca Parlamentul Republicii Moldova „să se convoace de urgenșă și să anuleze legea care impune pe cetățenii Republicii Moldova să achite miliardele furate în suma dublă”. „Deja este evident că pierderile fermierilor se vor cifra cu miliarde de lei și ar fi oportun că prima tranșa în suma de 668 mln. lei, planificată în bugetul anului curent pentru acoperirea jafului secolului, să fie redirecționată spre alocarea compensațiilor agricultorilor suferiți”, mai notează sursa citată.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților