[ X ]
[ X ]
[ X ]
Octavian Calmîc: „Am reușit să convingem Guvernul și MF să nu aplice TVA-ul pentru produsele de biomasă”
28 Aprilie

Ne bucurăm că de proiectul „Energie și biomasă” au beneficiat mai multe autorități locale atât din sectorul public, cât și din cel privat. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul unui club de presă unde au fost discutate provocările R. Moldova în dezvoltarea sectorului energiei verzi, transmite CURENTUL.

Ministrul a reiterat că timp de 7 ani de când proiectul este implementat, s-a încercat să fie create toate premizele pentru a dezvolta acest sector.

„Avem elaborate și adoptate reglementări tehnici privind utilizarea acestor echipamente, am creat infrastructura necesară prin crearea unui laborator de certificare și analiză. Pe parcurs au beneficiat multe autorități locale de acest proiect – peste 144 de instalații sunt pe biomasă. Noi vedem doar avantaje a acestei tehnologii. Am reușit să convingem atât Guvernul, cât și Ministerul Finanțelor ca, începând cu 2017, față de echipamentele și producția de biomasă să nu fie aplicat TVA-ul”, a spus ministrul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților