[ X ]
[ X ]
[ X ]
O Poliție de Frontieră mai modernă! R. Moldova va beneficia de un proiect de 1,7 mln. euro pentru creșterea gradului de siguranță la frontieră
26 Septembrie

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, împreună cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), George Balan și alți colegi din cadrul IGPF participă la deschiderea proiectului THOR „Cooperarea regională pentru prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România și Moldova”, transmite CURENTUL.

„Îmi exprim recunoștința față de partenerii de proiect din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române și Inspectoratului General al Poliției al MAI al RM. Datorită acestui proiect, zic eu că am construit o legătură cu caracter de continuitate și sunt sigur că în viitor vom evolua și mai mult.

Nu în ultimul rând mulțumesc reprezentanților Uniunii Europene care sunt în calitate de entitatea finanțatoare pentru suportul financiar care urmează a fi acordat”, scrie Rosian Vasiloi într-o postare pe o rețea de socializare.

Totodată, Rosian Vasiloi menționează că obligația polițiștilor de frontieră în cadrul acestui proeict va fi transparența și deschiderea.

„Să știți că lucru comun are o importanță majoră, asta și este veriga care ne unește pentru a fi mai buni. Iar obligația noastră este ca în continuare, pe parcursul proiectului, indiferent de obstacole sau reușite, să fim deschiși și transparenți în totalitate. Pentru că la frontieră nu suntem noi… dar simplul polițist de frontieră care asigură securitatea hotarelor… și cetățeanul care are nevoie de maximă siguranță.

Așteptările principale din cadrul acestui proiect sunt, atât dezvoltarea și modernizarea Poliției de Frontieră din RM, cât și creșterea gradului de siguranţă a frontierei externă a UE, dar și dezvoltarea cooperării și interoperabilității dintre structurile ale Poliției de Frontieră din Republica Moldova și România”, scrie Rosian Vasiloi.

De asemenea, șeful IGPF este sigur că la sfârșitul proiectului „vom avea o infrastructură de frontieră modernă.

„Vreau să menționez că la baza tuturor priorităților care mi le-am propus în calitate de conducător a Poliției de Frintieră, stau trei factori care zilnic mă ghidează: 1. Atitudine. 2. Transparență. 3. Siguranță.

Iar acestea toate sunt orientate spre schimbare și creșterea nivelului de încredere din partea cetățeanului.

În acest sens, consider… și chiar sunt convins… că la finalul proiectului menționat, împreună… pe merite vom obține o infrastructură de frontieră modernă și condiții de muncă mai bune, în folosul personalului”, mai scrie Rosian Vasiloi.

Poliția de Frontieră din Republica Moldova va beneficia în cadrul proiectului respectiv de 1.700.000 euro.

Cristina Parfeni

1 2 3 4 5 6 7

Inapoi la arhiva noutaților