[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noi observatori și trezorieri – aprobați
1 Octombrie

Comisia Electorală Centrală (CEC), astăzi, în cadrul unei ședințe, a aprobat persoanele responsabile de finanțe ale partidelor pentru perioada campaniei electorale, a acreditat observatori, precum și a aprobat rapoartele financiare ale grupelor de inițiativă, informează CURENTUL.

Cu privire la rapoartele financiare ale grupurilor de inițiativă în vederea colectării semnăturilor în susținerea candidaților la funcția de deputat pe circumscripții uninominale la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019, Blocul ACUM și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova au fost obligați să prezinte în termen de 48 de ore raportul sau să comunice că nu au suportat cheltuieli.

În același timp, au fost aprobate simbolurile electorale ale partidelor şi organizațiilor social-politice înregistrate în calitate de concurenți electorali la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.

Totodată, Ludmila Zagorodniuc a fost confirmată ca și persoană responsabilă de finanţe (trezorierul) din partea Partidului Politic Mișcarea Populară Antimafie, pentru perioada campaniei electorale a alegerilor locale generale, Corneliu Codreanu – din partea Partidului Politic Democrația Acasă, pentru perioada campaniei electorale a alegerilor locale generale, Maria Plămădeală din partea Partidului Politic Partidul Popular Românesc, Alina Guranda – din partea Partidului Acțiunea Democratică, Eugenia Olărașu din partea Partidului Liberal. Mariana Donică – din partea Mișcării Profesioniștilor „Speranța- Надежда”, pentru perioada campaniei electorale a alegerilor locale generale din data de 20 octombrie 2019.

În același timp, 4 observatori internaționali au fost acreditați din partea Ambasadei Lituaniei în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019. Un expert electoral internațional din partea Comisiei Electorale Centrale a Georgiei. 3 observatori internaționali din partea Centrului pentru Dezvoltarea Sistemelor Electorale, Reforme și Instruiri din Georgia.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților