[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicu Popescu: Am încheiat cel de-al treilea pas din lista noastră de 10 pași până la aderare la UE
13 Mai

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, afirmă că, prin transmiterea celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană (UE), „am încheiat cel de-al treilea pas din lista noastră de 10 pași până la aderare”, informează CURENTUL.

„Împreună, prin dedicare, responsabilitate, efort conjugat și agenda ambițioasă de reforme vom aduce țara noastră mai aproape de UE” – a menționat el.
Potrivit ministrului, răspunsurile la cele 1822 de întrebări din partea a doua a chestionarului, structurate în 33 de capitole pe 2800 de pagini de răspunsuri care se referă la aquis-ul comunitar au fost scrise de o echipă dedicată de funcționari din cadrul ministerelor și agențiilor de stat, reprezentanți ai societății civile, membrii din diasporă și prietenii țării noastre din Uniunea Europeană.

„Este cel mai complex exercițiu birocratic realizat în timp record, ocazie cu care exprim profunda gratitudine pentru fiecare persoană implicată. Am demonstrat că împreună suntem o forță. Este o etapă cu adevărat istorică pentru Republica Moldova. Mulțumesc tuturor pentru dedicare!”, a subliniat vicepremierul.

Inapoi la arhiva noutaților