[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mircea Buga, Andrei Galbur, Cristina Lesnic și Lilia Palii s-au regăsit în noi funcții. Iată cu ce se ocupă, după ce PDM a plecat de la guvernare!
19 Iulie

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) din Parlamentul Republicii Moldova are în calitate de consilieri mai multe personalități cunoscute, care au deținut funcții în Guvernul condus de Pavel Filip – președinte al fracțiunii democraților până la 17 iulie curent.

Cei 30 deputați din fracțiune PDM sunt asistați de șapte consilieri. Este vorba despre:

Mircea Buga – fost Ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova, dar și ex-ministru al Sănătății al Republicii Moldova. El a mai ocupat și funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Mircea Buga a fost consilierul principal al lui Pavel Filip în domeniul sănătății.

Andrei Galbur – ex-Viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul Filip. De menționat că, el a fost Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Un alt nume cunoscut este și Cristina Lesnic – ex-Viceprim-ministrul pentru reintegrare în Guvernul Filip. De menționat că, Lesnic a fost și pe Lista națională a PDM la alegerile din februarie 2019, pe poziția 19, însă nu a acces în Parlament în calitate de deputat.

Stela Nistor – ex-consilier principal de stat al Prim-ministrului Filip, pe comunicare. De menționat că, ea a făcut parte din echipa lui Pavel Filip și când acesta era în calitate de ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Un alt consilier al fracțiunii este și Lilia Palii, ex-Secretar General al Guvernului în perioada Premierului Filip. Anterior, ea a deținut și funcția de consilier principal de stat al Prim-ministrului.

Un alt nume cunoscut este și Eremei Priseajniuc – ex-consilier principal de stat în Cabinetul Premierului Filip, responsabil de domeniul anticorupție. Ulterior, el a fost numit șef al Corpului de Control al Premierului Filip.

Și al șaptelea consilier al fracțiunii este Natalia Roșca – vicepreședinte al Tineretului Democrat, membru al Consiliului Politic Național al PDM.

Amintim că, Guvernul Filip a demisionat la 14 iunie curent, când PDM a anunțat că trece în opoziție, retrăgându-se de la guvernare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților