[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Spînu: Primarul general al Chișinăului este un mincinos
26 Iulie

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, declară că Ion Ceban, primarul general al Chișinăului este „un mincinos”, referindu-se la declarațiile făcute dimineața privind construcția podului Mihai Viteazul, informează CURENTUL.

Andrei Spînu a făcut clarificări privind declarațiile făcute:

„Minciuna lui Ivan: lucrările la podul de la pruncul durează de mai bine de 2 ani;

Adevăr: lucrările la secțiunea a doua a podului și a drumului de acces la zona Pruncul au început în octombrie 2022. La proiect se lucrează de 1 an și 9 luni.

Minciuna lui Ivan: termenul de terminare a lucrărilor conform contractului este octombrie 2024;

Adevăr: termenul de terminare a lucrărilor este 31 decembrie 2024. Suplimentar, antreprenorul a solicitat extinderea contractului pentru 11 luni care au fost necesare pentru lucrări suplimentare de mutare a magistralei de canalizare și a rețelelor de gaz. Lucrări făcute în interesul municipiului Chișinău de către Administrația de Stat a Drumurilor. Facem tot posibilul să deschidem circulația până la final de an, iar o eventuală extindere să nu afecteze circulația rutieră în acea zonă;

Minciuna lui Ivan: podul de la Mihai Viteazu este un pod mare cu lucrări complexe;

Adevărul: contractul de construcție a podului doi și a drumul de acces la zona Pruncul sunt lucrări mult mai complexe. Lucrările care vor fi realizate sunt:

▶️ construcția a circa 2 km de drum pe sub pod cu acces la zona Pruncu;
▶️ construcția a 2 poduri;
▶️ construcția a unui pasaj ce traversează calea ferată cu o lungime de cca 60 m;
▶️ instalare sistemului de iluminat electric exterior, cu montarea a 52 de piloni, corpuri de iluminat, pozarea a cca 2 km de cablu pentru acesta;
▶️ regularizarea albiei rîului Bîc pe o lungime de cca 1 km, consolidarea acesteia;
▶️ construcție stație de epurare a apelor pluviale”, spune Andrei Spînu.

Inapoi la arhiva noutaților