[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Justiției: Se impune demisia lui Iulian Muntean din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii
22 Septembrie

Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Justiției, afirmă că se impune retragerea sau demisia lui Iulian Muntean din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), informează CURENTUL.

Oficialul a spus că a urmărit cu atenție declarațiile instituțiilor vizate referitor la informația precum că unul dintre membrii CSM, numiți recent de Parlament, ar fi învinuit într-un dosar de corupție.

„Este binevenit faptul că urmează să aibă loc audieri parlamentare pe marginea acestui subiect, pentru a clarifica toate circumstanțele și pentru a lua măsurile corespunzătoare.
Cert este un lucru, dacă membrul CSM vizat nu a indicat în acel chestionar al Comisiei pre-vetting despre faptul că a figurat în calitate de învinuit într-un dosar penal atrage dubii serioase asupra integrității sale.

Astfel, pentru a nu discredita imaginea și eforturile depuse în reforma justiției per ansamblu, retragerea sau demisia sa se impune”, a subliniat ministrul.

Inapoi la arhiva noutaților