[ X ]
[ X ]
[ X ]
Membrii Federației Kaiac-Canoe din Republica Moldova în pregătiri active pentru competițiile din Szeged (Ungaria) și Auronzo (Italia)
12 Mai

Lotul național al Moldovei se antrenează asiduu pe lacul Bascov din Pitești, România pentru a avea o prestație cât mai bună la cupa mondială de la Szeged (Ungaria). Cei opt sportivi se vor afla o săptămână în cantonamente în România, după care, pe 14 mai urmează să plece la competiția pentru seniori din Ungaria, informează CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru, Iacob Buhnă, președintele Federației Kaiac-Canoe din Republica Moldova a relatat că o parte din lotul de juniori de asemenea se află la Pitești, alături de echipa principală.

„O parte din juniori se pregătesc acum împreună cu seniorii, iar o parte vor susține în curând examenele de bacalaureat, de aceea au rămas aici în Chișinău. În iunie îi așteaptă un alt examen dificil la Campionatul European de la Auronzo, Italia”, a declarat Buhnă.

Potrivit președintelui Federației Kaiac-Canoe, după campionatul mondial din Ungaria, echipa de seniori va lua parte la campionatul european de la Belgrad, Serbia.

Cât privește lotul de tineret, cel mai probabil, anul acesta canoiștii moldoveni nu vor participa la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, din motiv că au obținut rezultate slabe la calificare.

În 2017, sportivii moldoveni au câștigat medalii de aur la campionatele europene și mondiale la tineret și medalii de argint la campionatele europene și mondiale la seniori.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților