[ X ]
[ X ]
[ X ]
MAN a prezentat candidații la funcțiile de primari în suburbii și liderii echipelor de consilieri din suburbii. Ceban: Avem candidați puternici și specialiști cu experiență
10 Octombrie

Ion Ceban, președintele Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), a prezentat astăzi candidații la funcțiile de primari în suburbii și liderii echipelor de consilieri din suburbii, pentru alegerile locale generale. În 12 localități Partidul MAN vine cu candidați la funcția de primari, iar în 17 localități avem echipe de consilieri pe listele Partidului MAN, informează CURENTUL. 

Ion Ceban a declarat că MAN are candidați puternici și specialiști cu experiență:

1. Orașul Vatra – Denis Dănilă, candidat la funcția de primar.

Primar cu experiență de mulți ani care s-a implicat foarte mult în dezvoltarea orașului și a realizat foarte multe proiecte pe parcursul anilor în Vatra.

2. Colonița – Angela Zaporojan, candidat la funcția de primar.

Primar de mulți ani în Colonița și care a contribuit enorm la dezvoltarea localității și sunt multe alte proiecte pe care trebuie să le implementăm.

3. Orașul Durlești – Mihail Onofrei, candidat la funcția de primar.

Experiență în Administrația Publică Locală, activând 4 ani în calitate de consilier în Durlești. Cunoaște foarte bine de ce este nevoie ca orașul Durlești să se dezvolte.

 4. Orașul Codru – Anatol Turchin, candidat la funcția de primar.

Experiență vastă în domeniul juridic și cunoaște problemele cu care se confruntă orașul Codru.

5. Comuna Trușeni – Vasile Popa, candidat la funcția de primar.

Experiență în domeniul combaterii infracțiunilor economice în instituțiile de stat. Locuitorii din Trușeni merită un primar ales pentru un mandat deplin, pentru a soluționa problemele cronice ale localității și pentru a gestiona lucrurile eficient.

6. Comuna Bubuieci – Leonid Umaneț, candidat la funcția de primar. Cu experiență vastă în Administrația Publică Locală, fiind mulți ani viceprimar, cunoaște exact de ce este nevoie pentru a se dezvolta comuna.

7. Ghidighici – Radu Boțan, candidat la funcția de primar.

Experiență bogată de management. În Ghidighici au fost finanțate foarte multe proiecte, dar știm cum pot fi realizate și mai multe obiective.

8. Comuna Tohatin – Viorel Cheltuitor, candidat la funcția de primar. Directorul Școlii din localitate, cunoaște comunitatea și necesitățile acesteia. Tânăr care se dedică pentru dezvoltarea comunității.

9. Orașul Cricova – Victor Slobozianu, candidat la funcția de primar. Viceprimar în Cricova, știe în detaliu toate problemele și necesitățile localității fiind implicat nemijlocit în foarte multe procese de gestionare a lucrurilor.

 10. Comună Cruzești – Victor Solomon, candidat la funcția de primar. Tânăr și determinat să se implice alături de o echipă puternică și cu experiență în dezvoltarea localității. În echipă s-a alăturat și fostul primar care cunoaște problemele localității.

11. Grătiești– Radu Caraman, candidat la funcția de primar.

Experiență în administrația publică locală și centrală, cunoaște cum trebuie să fie gestionate procesele și cunoaște prioritățile localității.

 12. Comuna Stăuceni – Ion Onța, candidat la funcția de primar.

Experiență în antreprenoriat. Liderul grupului de inițiativă contra construcției poligonului de la Stăuceni. Noi nu credem vorbelor, credem faptelor și în acest context oamenii din Stăuceni nu-și doresc o gunoiște.

„Suntem pentru dezvoltarea localității, deoarece am investit foarte mult în multiple proiecte. În toate aceste localități avem echipe MAN și pe lista de consilieri, oameni cu experiență și profesioniști în diverse domenii.

Liderii echipelor MAN din cele 5 localități în care nu am înaintat candidați la funcția de primar, dar la fel avem liste de consilieri din partea Partidului MAN sunt:

1. Comuna Budești – Alexandru Foma, antreprenor

 2. Orașul Sângera – Alexandru Danu, manager

 3. Orașul Vadul lui Vodă – Tudor Voicu, inginer silvic

 4. Comuna Ciorescu – Tudor Chiorsac, contabil

 5. Comuna Băcioi – Sergiu Bușmachiu, jurist – economist

Sunt localități unde susținem primarii actuali, cum ar fi Ciorescu, Băcioi, Budești, Sîngera.

În toți acești ani am tratat cu egalitate toți primarii, indiferent de partidul din care făceau parte”, a menționat primarul capitalei, precizând că foarte mult a depins și de primarul din localitate, dacă a putut absorbi acești bani, dacă a putut gestiona corect bugetele și dacă a putut realiza proiectele, cu resursele financiare oferite de municipalitate.

„În ultimii 4 ani am realizat sute de proiecte în toate suburbiile Capitalei. Pentru prima dată, în perioada 2019 – 2023, municipalitatea a oferit suport substanțial suburbiilor Chișinăului în valoare de peste 740 de milioane de lei, investiții în sisteme de apeduct și canalizare, drumuri, trotuare, iluminat, reparația, construcția și extinderea instituțiilor educaționale, construcții de terenuri de sport și de joacă, modernizarea transportului și lansare de noi rute, dar și multe alte proiecte. Niciodată nu au fost oferite de municipalitate pentru suburbii – aşa finanțări majore. Noi ne-am onorat angajamentele. Mai avem multe de făcut, deoarece cunoaștem necesitățile locuitorilor și proiectele care pot fi realizate. Știm că putem face acest lucru împreună. Chișinăul este exemplu”, a subliniat Ion Ceban.

Inapoi la arhiva noutaților