[ X ]
[ X ]
[ X ]
La solicitarea Evgheniei Guțul, Ilan Șor a promis majorarea pensiilor și salariilor găgăuzilor din 1 septembrie
29 Mai

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, promite să identifice soluții pentru ca pensionarii și bugetarii din Autonomia găgăuză să primească pensii și salarii mai mari, din 1 septembrie, nu în primii doi ani de mandat al noului bașcan ales, Evghenia Guțul, așa cum a fost menționat în programul electoral. Promisiunea a fost făcută de Ilan Șor, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o astăzi cu Evghenia Guțul.

„Astăzi, am avut o întâlnire cu bașcanul ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul. Am fost informat despre situația social-economică gravă din UTA Găgăuzia și speranțele mari ale cetățenilor pe care și le-au pus în echipa Partidului „ȘOR”. Evghenia Guțul ne-a rugat să identificăm soluții cât mai rapide, pentru a realiza promisiunile electorale privind majorarea salariilor angajaților în sfera bugetară, dar și a pensiilor. Chiar dacă în programul electoral al Evgheniei Guțul se menționa despre realizarea acestei promisiuni în primii doi ani de mandat, promit să găsim soluții astfel încât, din 1 septembrie, să majorăm salariile bugetarilor și pensiile din Găgăuzia. Promisiunile noastre nu sunt vorbe goale, ci acțiuni pe care le vom întreprinde pentru a face viața oamenilor mai bună”, a precizat Ilan Șor, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Evghenia Guțul, candidatul desemnat de Partidul „ȘOR” pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, a câștigat primul și cel de-al doilea tur de scrutin, în cadrul căruia a întrunit 27,376 de voturi sau peste 52 la sută din totalul participanților la alegeri. Curtea de Apel Comrat a validat rezultatele alegerilor bașcanului Găgăuziei, iar Evghenia Guțul urmează să fie învestită în funcție.

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care și-a exprimat de mai multe ori susținerea pentru Evghenia Guțul, a anunțat un program de investiții de jumătate de miliard de euro pentru dezvoltarea Găgăuziei, pe care promite să o transforme într-un plai de vis.

Inapoi la arhiva noutaților