[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Bălți a fost deschis cel mai mare Centru Multifuncțional din țară
6 Septembrie

În municipiul Bălți a avut loc deschiderea oficială a Centrului Multifuncțional al Agenției Servicii Publice, transmite CURENTUL.

„Aici, la Bălți, deschidem cel mai mare centru multifuncțional din Republica Moldova, unde cetățenii vor fi deserviți de 40 de operatori care vor presta peste 1000 de servicii din diferite domenii”, a declarat directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean.

Centrul Multifuncțional Bălți este situat în centrul orașului, pe strada V. Alecsandri nr.8, în încăperea care anterior a găzduit Serviciul eliberare a actelor de identitate. Datorită principiului de „ghișeu unic”, peste 144 mii de locuitori ai municipiului vor accesa într-un singur loc servicii din domeniul cadastrului, stării civile, înregistrării și licențierii unităților de drept, înregistrării și evidenței populației. În oficiu a fost instalat sistemul automatizat „rând electronic”, iar cei care au nevoie de suport se pot adresa la unul dintre cei trei operatori din zona de informare.

Centrul Multifuncțional Bălți a fost lansat în regim de testare în data de 19 iulie 2018. Datorită creșterii numărului de solicitanți în perioada estivală, programul de lucru al oficiului a fost extins cu o zi. Orarul va rămâne valabil până în data de 15 septembrie 2018. Ulterior, centrul va activa de luni până sâmbătă între orele 8.00-17.00. Serviciile cadastrale și cele de înregistrare și licențiere a unităților de drept vor fi disponibile de luni până vineri, iar cele documentare și evidență a populației de marți până sâmbătă.

Reamintim că pentru toate serviciile prestate în cadrul centrelor multifuncționale ale ASP este disponibilă programarea prealabilă. Cetățenii se pot programa prin intermediul paginii web oficiale a Agenţiei www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact ale centrelor multifuncționale afișate în compartimentul „Informaţii utile/Subdiviziuni teritoriale” sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților