[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Intenționat și netransparent! Socialiștii din CMC, despre bugetul municipal pentru anul 2017
27 Martie

Consilierii municipali din Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) sunt nemulțumiți că încă nu a fost prezentat bugetul municipal pentru 2017 și declară că primarul mun. Chișinău face intenționat acest lucru, transmite CURENTUL.

Potrivit consilierului Petru Burduja, din cauza neaprobării bugetului, au de suferit structurile municipale.

„Din august 2016 se cere aprobarea acestui buget. Încă de la începutul anului 2017 am propus ca până pe 17 martie proiectul să fie trecut prin dezbateri publice și ulterior aprobat. Nici până astăzi Direcția economie, buget și finanțe nu a prezentat proiectul. Lucrul acesta deja se face intenționat. A fost adoptat în decembrie bugetul provizoriu. Sunt compromise deja achizițiile publice. Companiile care sunt sub acoperirea organului executiv al Primăriei pregătesc pachetul de documente și într-o săptămână, maximum două, anunță că se desfășoară achizițiile publice. Agenții economici care vor să participe nici nu vor fi gata. Taxele locale vor avea de suferit. Lucrul acesta se face intenționat și netransparent”, a spus consilierul.

Eugenia Ceban a menționat că, din cauza neaprobării bugetului, instituțiile de învățământ nu vor putea să termine reparațiile la timp, nu se vor face licitațiile.

Consilierul Vitalie Mucan spune că, de asemenea, din cauza neaprobării bugetului, nu se poate face licitația la obiectele de marcaj pentru drumuri, nu se pot asambla sau procura autobuze.

Consilierii au cerut ca, cel târziu pe 6 aprilie, bugetul să fie trecut prin toate comisiile și inclus pe ordinea de zi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților