[ X ]
[ X ]
[ X ]
Începe să funcționeze coridorul verde în vamă pentru exportul producției agricole perisabile
2 Iunie

Serviciul Vamal în comun cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vor asigura coridor verde pentru exportul produselor agricole persabile.  În acest scop a fost semnat ordinul comun al celor două instituții, prin care este expus mecanismul de facilitare și prioritizare a exportului produselor ușor alterabile și procesul de traversare a frontierei cu acest tip de marfă, informează CURENTUL.

Astfel, pe perioada stării de urgență, în scopul asigurării condițiilor optime pentru exportul produselor agricole perisabile de către reprezentanții instituțiilor (SV și ANSA) vor fi asigurate condiții necesare pentru vămuirea și trecerea peste frontiera vamală în mod prioritar a produselor agricole perisabile exportate din Republica Moldova.

Eportul de produse agricole perisabile de origine din Republica Moldova va fi prioritizat, iar la trecere va fi utilizată pista AEO, pe care va fi instalat marcajul ”PERISABIL/TRANSPORT PRIORITAR” .

În aceeași ordine de idei, inspectorii ANSA, la emiterea certificatelor fitosanitare/sanitar – veterinare  pentru mărfurile stipulate în anexa nr. 1 la Ordinul Comun, vor elibera, pentru fiecare unitate de transport, marcajul ,,PERISABIL TRANSPORT PRIORITAR”, conform anexei nr. 2 la Ordinul Comun, și vor înscrie pe marcaj numărul certificatului fitosanitar/sanitar-veterinar, data eliberării și vor aplica ștampila de inspectorului ANSA.

Acest marcaj va fi amplasat pe parbrizul camioanelor care vor exporta produse agricole perisabile de origine din Republica Moldova, și va servi ca temei de trecere în regim prioritar.

Inapoi la arhiva noutaților